Arvid Mæland

Arvid Mæland

Cowboy, Bonde, Eventyrer og Eventmaker

Cowboy, Bonde, Eventyrer og Eventmaker

Cowboy, Bonde,
Eventyrer og
Eventmaker

Cowboy, Bonde,
Eventyrer og
Eventmaker

Dag til dag program

Afrika 2025 Tanzania

8 februar til 24 februar 2025

Turen er 2 delt, du kan være med på heile. Eller Zafari og Zanzibar.
Se dag til dag programmet under:

1. Lørdag 08 februar

Norge - Tanzania (Reise) Killimanjaro

Me reiser i fra valgt flyplass i Norge med morgon fly. Fra Sola ca kl 07.00 Mellomlander i Amsterdam. Videre kl 10.15 direkte til Killimanjaro flyplass. Ca 8 timer fyge fort når en har de jillt og venta på noge spennane. Filma på flye og madservering. Lander kl 20.40 lokal tid. Blir møtt av busdriver og Guide som tar oss inn til foten av Killimanjaro som er en liten times kjøring, sjekker inn på hotell. Middag i lag på hotellet og køying. Kun en times tidsforskjell. Foran oss.

Inkludert: Fly – Transfer – sen middag kveld hotell.

Ta med 50 US Dollar til Visum behandling.

2. Søndag 09 februar

Mandara (Killimanjaro)

Frukost på hotellet og me kjenner litt på spenning kyttet til å komme i gang med turen, dette er våren i Killimanjaro og tempen er normalt 23 grader her vi er nå, så blir de mer norske tempraturer oppover. Guidene kommer og me lesser opp i pikupper og kjører til Marangu som er startstedet for expedisjonen.

Her må vi signere oss inn og så er de informasjon fra guider og bærerene fordeler vår bagasje. Ca kl 12.00 er me klare til å starte første etappe som 3 til 4 timers lett gangen i gjennom regnskogen.

Dagens mål er Mandara som ligger 2700 meter over havet. ( me starter på ca 1800 ) får udelt hytter og baggasjen. Piknikk undervegs, mangen apekatter og fulger på turen i dag.

En liten ettermiddags tur for dem som vil så er de goe middag i fjell stil.
Guidene ordner med all matlagning og de er god mat på turen.

Inkludert: Alle måltider og drikke.

Her skimtes Killimanjaro i bakgrunnen, 3 netter i denne leiren. 2 opp og 1 ned.

3. Mandag 10 februar

Horombo (Killimanjaro)

Starter dagen med skjikkelig frukost kl 07.00. Dagens etappe går til Hormobo som er 5 til 6 timers rolig tempo. Første del av turen går i regnskog så skal vi gå på sti i myrlandskap. Horombo er på 3720 meter. Piknikk undervegs. Middag om kvelden. Bærere tar seg av utstyret vårt, de me bære selv er maxs 3 kilo, der me har drikke og sjokolade samt litt toalett utstyr.

Inkludert: Alle Måltider å drikke.

4. Tirsdag 11 februar

Aklitimaserings dag (Killimanjaro)

Frukost kaffi og nyding av utsikten. Me skal ha 2 netter her så i dag går me opp til Zebra fjellet som er en grei tur opp på 4300 meters høyde, for å hjelpe til å bli vant med høyden. Ned til 3720 meter att. Begynner og merke at luften er tynnere nå, men me tar de roligt og de er ikke noe problem enda.

Inkludert: Alle måltider og drikke

5. Onsdag 12 februar

Kibo (Killimanjaro)

Dagens etappe vil være 5 til 6 timer. Turen går i mellom 2 fjelltopper: Mawenzi og Kibo, landskapet er som en sadel i mellom toppene. Terrenget er ganske flatt og ørkenlignene. Kan være kaldt i dag, hyttene ligger på Kibo som er 4703 meter over havet. Vi tar tidlig kvelden etter goe middag, når en leser neste dags program skjønner en dette.

Inkludert: Alle måltider og drikke.

6. Torsdag 13 februar

Toppen av Killimanjaro

Verdens høyeste frittståene fjell og Afrikas høyeste fjell Killimanjaro venter på oss. I dag er en slitsom dag men de er heilt klart verd dette. Me starter rett etter midnatt kl 01.00 Vi bruker ca 5 timer til toppen Gillemanns Point.

Poenget er å komme til toppen når solen kommer over kanten. De er mørkt og me går med hodelykter, går seint og ganske bratt men god sti. Mangen kvile stopper og sakt men sikkert beveger me oss mot toppen. Når Gillemans Point og samles for gruppe bilde og litt skrøyding og en bitte liten skål.

Litt mat og så må en velge om en vil ta siste økten som går til Uhuru Peak som er 1 timers gåing og er høyeste punktet på 5895 meter. Alle var på toppen ca halvparten når helt til topps. Så er de i gang med den lange nedstigningen, vi skal til Horombo hytten som me har våre på 2 netter før. Ganske slitne når me kommer frem og de blir en god middag og så en veldig god natts søvn.

Inkludert: Alle måltider og drikke.

7. Fredag 14 februar

Avreise fra Norge, ned av fjellet Killimanjaro

Safari og Zanzibar gjengen reiser i fra valgt flyplass i Norge med morgon fly og mellomlander i Amsterdam. Videre kl 10.15 direkte til Killimanjaro flyplass. Ca 8 timer fyge fort når en har de jillt og venta på noge spennane. Filma på flye og madservering. Lander kl 20.40 lokal tid.

Her blir de hentete og kjørt til hotellet som er 1 time kjøring fra flyplassen.

Killinamjaro Gjengen, Me bruker 6 timer ned fra fjellet og vel nede så gjer me bærarene tips og kansje noen ettterlater velbrukte fjellsko og anna utstyr som de ønsker og donere. Takker for laget og så reiser me til hotellet. Fremme med hotellet så må en berekne litt tid å vaske kroppen. Så blir de Gin Tonich og feiring, spiser middag og venter på resten av gjengen som kommer i kveld, vel fremme er det også med på feiring. Utdeling av diplomer.

Inkludert: Alle måltider, betaler selv alkeholholdig drikke.

8. Lørdag 15 februar

Safari - Mto Ombo

Utsjekk ganske tidlig, me skal kjøre 2 timer til Tangeri National Park. Her håper vi på og få sjå, Løver – Elefanter -Giraff- Villsvin og mangen andre av dem flotte ville dyrene som bor i denne fine parken. Etter Parken er det 1,5 times kjøring til Hotellet som ligger i Mto Ombo som er samme byen som Ståle Anda sitt Barne hjem er i og er også Masaiene sin by.

Inkludert: Frukost – Lunch -Middag og Inngangspenger Park

9. Søndag 16 februar

Mto Ombo

Mårons, så kl 08.30 er me klare å besøke Ståle Anda sitt Barnehjem. Vi skal høre om hans prosjekt som er ganske fantastisk. Ståle er frå Anda i Klepp og heile hans historie og veien hit skal du få høre i dag. Me får omvisning å får høre om dagliglivet her, barneheimen som Ståle har bygd blir me au med på omvisning i, en spennane dag.

Ståle kjenner mangen Masai Høvdinga så me tar en tur på besøk sjå denne stammen som er den tøffeste av de 124 ulike stammene i Tanzania. Samme hotell som i går. (basseng).

Inkludert: frukost, lunch og middag. Besøk.

10. Mandag 17 februar

Mto Ombo – Haydom

En meget spenne dag, me skal kjøre 25 mil inn i ødemarken til Haydom Sykehuset, undervegs stopper vi ulike steder. Vel fremme finner vi rommene, enten inne på sykehuset sine gjestehus eller i Landsbyen. Om kvelden under middagen får vi orientering om sykehuset sin betydning for denne delen av Tanzania.

Inkludert: alle måltider.

11. Tirsdag 18 februar

Haydom

Frukost kl 07.00, kl 08.00 morgon gudstjeneste med flotte sang. Etterpå får vi en omvisning på ett par timer på sykehuset og alt som dem driver med.

Etter Lunch skal vi ut og sjå på dem 6000 mål store Garden som Ingar Kvia samler inn penger til driften av, her dyrkes Mais – Solsikker – og andre vekster. Traktorer og Lastebiler kommer fra Ingar Kvia sitt prosjekt. Kl 17.00 skal vi ha en unike fest, på garden på Haydom. Her griller vi heile gjeiter og har innviter 50 til 100 av dem som jobber her pluss Datoga stammen. Dei synger og viser oss krigs og friar danser. En heftig fest med lykkelige mennesker. Tilbake på Haydom kl 21.00

Inkludert: alle måltider og festen med koka kola..

12. Onsdag 19 februar

Haydom - Arucha

Kl 09.00 skal vi først besøke ei dame som Ingar har hjulpet med hus, hun mistet Mannen til aids og har alene født opp og fått på skule 4 barn. Intektene kommer fra å sitte med meisel og lage singel. Nå har Ingar monter opp et lite solselle panel som gjr henne strøm og hun lar folk lade mobilene sine og tjener 4 til 6 kr dagen på dette.

Etterpå går turen 2 timer ut i busjen der ingen skulle tru at nokon kunne bu, me skal til Klikk folket. Her er det kun Arvid som kommer på besøk, dem bur i bitte små bambus hytter og ungene fødes i grusen, dem ligg uten madrasser. Denne stammen har abselutt ingenting. Me har med klær og gaver og dei blir veldig glade.. mennene er jegere, bavianer og apekatter er hoved maten, spiser også røtter og frukt, men ikke kjøtt av husdyr. Et meget spennende besøk.

Etter på skal vi kjøre til Arucha og overnatter der.

Inkludert: alle måltider

13. Torsdag 20 februar

Arucha - Zanzibar

Etter en god frukost kjøre me i retning flyplassen kl 08.00 Arucha. Til Zanzibar er det 1 times flytur. Buss henter oss og tar oss 1,5 timer til et fantastisk strand hotell. Eventyrlig solnedgang..

Inkludert: Frukost og middag – Trans – Fly.

14. Fredag 21 februar

Zanzibar

Tenker at denne dagen lager seg selv, sommer sol og kritt hvite strender. Du kan bli med lokale fiksere ut og snorkle og se på fisker i alle slags farger.. bade gå på lokalt marked. Nyte livet. Bli med på en tur og bade med Delfiner.

Bassenget på hotellet er meget bra.

Inkludert: Frukost

15. Lørdag 22 februar

Zanzibar

Frukost, bading soling lokale krydder marked og så avslutter vi turen og kvelden med en strandfest, takk for laget osv.

Inkludert: Frukost og Middag

16. Søndag 23 februar

Zanzibar

Kansje litt masasje på hotellet, eller en siste dukkert.. Kl 12.00 sjekker vi ut, kjører til Stone Town og får sett litt av byen og en knagane fiske Lunch på Piren før me skal være på flyplassen kl 17.00

Bye Bye Paradise Øyna

Inkludert: Frukost – Transfere – Fly.

17. Mandag 24 februar

Norge

Nøyaktige flytider kommer i senere info skriv. Innom en flyplass i Europa før i i dag kommer heim. Sei i fra ved bokking hvilken flyplass du reiser ifra.

Velkommen heim