Arvid Mæland

Arvid Mæland

Cowboy, Bonde, Eventyrer og Eventmaker

Cowboy, Bonde, Eventyrer og Eventmaker

Cowboy, Bonde,
Eventyrer og
Eventmaker

Cowboy, Bonde,
Eventyrer og
Eventmaker

Kong Harald i Fjellet

Status: Oppstart

Innsamling endelig startet!

For dei som ikke liker å lese mye.

Vipps til nr. 627050

Kontonr. 3290 18 40902

Kong Haralds statue i fjellet

Illustrasjon av konge i fjell
Foto: Fotomontasje/NRK

Vipps til å få Kong Harald i fjell

Kongen i fjellet første gang presentert
Foto: Fotomontasje/NRK

Innledning

Dette begynte som en vill umulig drøm, tenk å få våre alles kjære Kong Harald foreviget i fjellet her i Kongsdalen ( tidligere Lauperak ). Ett Monument fra vår tid til neste genrasjoner. En plass folk kan komme til å tenke for et heldig folk vi er som lever fritt under Kongen vår i mor Norge.

Når eg først lanserte ideen så er eg ganske sikker på at ingen trudde på meg, og mangen lo av meg. Nå er eg slik laga at dette tar eg meg ikke nær av, er faktisk ganske inspirerene og verkelig prøve og komme i mål, om mangen dømmer dett nord og ned. Noe kaller dette stormann galskap, men eg er ikke stormann men litt gal er eg nok, og stolt av dette, men derfor har eg tenkt mye på hvordan få dette til slik at det er Folket og ikke ett par rike firma som får Kongen i Fjell. Og forstår eg signala rett i fra Hoffet og Slottet, så ønsker dem at dette kommer fra folket til Kongen uten at dem skal mene noen ting, undevegs.

Kongen i fjellet første gang presentert
Foto: Fotomontasje/NRK

Bjerkreim Kommune

Var først litt lunkne til iden, så fekk eg med fagfolk og me presenterte dette og fekk da ja fra Formannskapet til å starte Regulerings arbeidet. Regulerings arbeidet må til, for me må vera klare for det som kommer om Kongen kommer. Parkerings plasser, velkomst senter med toaletter osv. At alle kan få se Kongen osv.

Alt må tenkes på og vera forankret.

( utrulig så mangen som skal mene noe, men slik er dette )

Me rekner at det vil koste oss ca 1 million å få ferdig Regulerings plan, konsekvens utredninger, fugle experter, matilsyn, beidstilsyn osv. Alle skal mene noe og me skal svare med innleide expertise.

Fjell lokasjon til Kong haralds statue
Velkommen til Kongsdalen

Eg er god venn med sjefen på Tekniskt og Ordfører Tone, og derifra er dem veldig posetive, dei har estimert 3 ttil 400.000 kr som Kommunens utgifter med og få ferdig behandlet Kongen og Regulkerings planen.

Eg ønsker og ha Kommunen i Ryggen og har nå sendt en sak til Teknisk sjefen som skal inn for Kommune styret snart. Der ber eg kommunen i denne saken ikke krever betaling for sin jobb, all den tid Kongen vil føre til å sette Bjerkreim på kartet og Turismen i bygda får en oppsving, og ikke minste så har Bjerkreim Kommune mere penger enn meg.

EG håpe og trur att Kommuen seier ja til dette, men skulle det bli NEI så gjer eg meg ikke for det.

Kunstneren

Å ha med seg NRK på denne reisen er bare Magiskt og en dørå åpner uten like. Eg har lenge prøvt å finne en kunstner til Jobben med å lage Kongen. Så nå 10 mai så fekk eg telefon, hei mitt navn er ….. Eg er kunstner og lager store kunstverk. Eg bare elsker deg, din ide og pågangsmot Arvid. sa damen. men en ting er me ulike på, eg er veldig sjenert og ønsker ikke media omtale. Men eg kan fortelle at eg er kunstneren bak Verdens nest største elg som står i Østerdalen. 18 m. Så fortale hu noen som eg var heilt enig i. Dette må være heilt likt KONG Harald, elles så vil folk sei at lignet ikke osv. og der er hun expert. Eg har sitt på mangen av hennes kunstverk, hu er rå.

Foto av nest største elgstatue av Linda Vespestad/NRK

Verdens nest største statue av elg i Østerdalen
Foto: Linda Vespestad/NRK

Nå driver me og Scanner fjelllet med drone og måler inn osv, så tar hun og lager en data 3 de modell og så sendes dette til Kina for og lage en 3 meter høg modell. Som brukes som mal for ferdig Konge, planen er 20 meter bred og 30 meter høg. Henges fra toppen av fjellet og ned over siden.

Hun føreslår børstet stål, som der er lite å ingen ting vedlikehold på. Så får me fast pris og dette lages i Kina sendes til Norge med tog og monteres i fjell. ( veldig bra me får anbud og vet hvor mye penger vi må få inn før go.

Foto av nest største elgstatue av Linda Vespestad/NRK

Verdens nest største statue av elg i Østerdalen
Foto: Linda Vespestad/NRK

Vips / Bli med og skriv Historie

Enklest om alle som bur i Norge Vipser 2 kr hver, da er me i mål tru eg. Men det er vel ikke heilt realistisk. Så du bestemmer hvor mye du har lyst å bidra med, alle har me ulik penge taske og alle har me ulike intresser, alle har me jobbet for våre kr så da blir det opp til den enkelte å bestemme hvor mye en vil bidra med. Veldig motiverene er det uansett for oss som holder på med prosjektet.

Bedrifter kan også bidra og faktura kan sendes for utgiftsføring, send da email til [email protected]

Worst Case senario

Eg har svara hundrevis av meldinger fra folk som vil bidra, er for tidlig osv. Men noen gir seg ikke når eg svare at eg ikke tør starte og samle inn penger om der skulle skje noe uforusett slik at der ikke blir en konge.

Da er forslaget følgene: Arvid om noe skulle skje og det ikke blir mulig så skriver du at da vill alle innsamlede penger gå til din gode Venn Ingar Kvia siit Haydom Sykehus Prosjekt.

Så da er alle innformert, skulle noe skje, vil alt innsamlet gå til Haydom.

Ok, takk for det les heile denne lange statusen, men dette er Norges historie vi skriver og den er lang!

Vips nr 627050 ( bedrifts vipps Ranchen Lauperak )

Alt For Norge! Kongen i Fjell.

Arvid Mæland, setter stor pris på deling. I samen får me til dette.

Arvid Mæland Bilde