Arvid Mæland

Arvid Mæland

Cowboy, Bonde, Eventyrer og Eventmaker

Cowboy, Bonde, Eventyrer og Eventmaker

Cowboy, Bonde,
Eventyrer og
Eventmaker

Cowboy, Bonde,
Eventyrer og
Eventmaker

MEDIA

Cowboyen og kongen - NRK (2022)

Arvid Mæland er moglegvis ikkje overnaturleg, men i Cowboyen og kongen vert vi kjend med ein mann som ikkje er heilt som alle andre. Ein omstridt person som går sine eigne vegar. Globetrotter og visjonær. Ein folkehelt på Jæren. Elska og hata. Ein mann med eit frynsete rykte. Enten han går baklengs opp Kilimanjaro eller flyg hovudet til Gulliver frå Kongeparken heim til Jæren, han bryr seg ikkje om kva andre folk meiner om han.

No har han teke over ein avideliggandes fjellgard i ein stille sauekommune i Rogaland. Den første ideen han lanserer der er å hogge ut hovudet til Kong Harald i fjellet bak garden. Så inviterer han 250 gjestar til bryllaup – utan å ha funne ei kone.

Ein mann som Arvid har eit fargerikt karaktergalleri rundt seg. Vi møter den eksentriske kitschmålaren Ivan Strom Juliussen, som er Arvids faste forlovar og den livsglade milliardæren Sverre Garpestad, som vart verdskjend då han gjenreiste Trollpikken. Vi møter og Nikolai Mæland, son til Arvid, som fortel om det ambivalente forholdet til denne mannen.

Cowboyen og kongen er ein underhaldande, nær dokumentarserie om å vere tru mot seg sjølv, ikkje bry seg om jantelova og aldri gje opp.

Eventyrlige Nordmenn - TV2 (2008)

I den aller første episoden av den populære TV2-serien, Eventyrlige Nordmenn, besøker Øyvind Fjellheim Arvid i USA – Norway Ranch
Under en motorsykkeltur i 2005 kom Arvid over en ranch som var til salgs i staten Arkansas. Han kjøpte ranchen for fire og en halv millioner kroner. Problemet var at han ikke hadde penger til å betale for den..

Likevel tok han med seg samboeren og deres tre barn og flyttet over. Pengeknipen gjorde ham kreativ. De neste ukene skilte han ut 100 tomter på ranchen, og etter bare noen måneder hadde han solgt eiendommer for 12 millioner kroner, alle til nordmenn!

Unik parodi - Olsson Production (2013)

En av jærens største (..dog etterhvert mest veltrente – Red. Anm.) fargeklatt – Dan Cato Olsson, parodierer Arvid..

For spesielt interesserte – litt mer fra Dan Cato (Men er kje noe å bruke for mye tid på..)